Mgr. Ágnes HORNYÁK - predseda poroty VTF20 za žáner HUDBA, SPEV, TANEC, DIVADLO a VÝTV. UMENIE/ Chairman of the Jury MUSIC, SONG, DANCE, THEATER and FINE ART

 Mgr. Ágnes HORNYÁK (soprán)

je speváčkou opier, operiet a muzikálov. Je učiteľkou sólového spevu a pôsobí v centre voľného času v Košiciach. Pochádza z Dobrej.

S hudbou sa po prví raz stretla na Základnej umeleckej škole v Kráľovskom Chlmci počas štúdia na hudobnom odbore, nástroj – klavír pod vedením Moniky Pirovitsovej. V roku 1996 sa presťahovala do Košíc a začala sa profesionálne venovať spevu na Základnej umeleckej škole v Košiciach pod vedením učiteľky Markotánovej. Na košickom konzervatóriu Jozefa Adamoviča ukončila svoje štúdia spevu pod vedením učiteľky Mgr. Soni Mihalikovej. V roku 2005 získala diplom v odbore učiteľstvo všeobecno-vzdelávacích predmetov na Prešovskej Univerzite v Prešove. Svojím spevom sa prezentuje na rôznych kultúrnych podujatiach doma i v zahraničí a na rôznych súťažiach. V roku 2013 získala v speváckej súťaži „Muzikálová hviezda“ v Bratislave špeciálnu cenu riaditeľa divadla Nová scéna. Na košickej speváckej súťaži „Spev bez hraníc“ získala 2. miesto a cenu poroty.
Vo voľnom čase sa venuje talentovaným deťom s cieľom osvojiť si základy spevu a hry na klavír. Sama rada hrá na klavíri, gitare, ale najväčším koníčkom je pre ňu spev. Jej žiaci a študenti sú úspešní na rôznych celomestských i celoslovenských súťažiach. V detstve sa prezentovala už na základnej škole v ľudovom tanci a v súčasnosti vedie tanečnú skupinu LMDN v žánri street dance a hip-hop.

Do Projektu Konfigurácia Talent - FESTIVALS TALENT sa zapája od roku 2014, kde tradične zastáva funkciu predsedu poroty.

PKT/PCT

Komentáre