Mgr. art. Erik JÁMBOR člen poroty za žáner HUDBA / Jury Genre MUSIC

 

1.    


Klavirista, koncertný majster, korepetítor, člen mnohých umeleckých telies, pedagóg hudby stredného umeleckého školstva    Mgr. art. Erik  JÁMBOR.

Takto by by sme ho mohli charakterizovať v krátkosti, avšak jeho cesta k doterajším výsledkom mala svoj spád. Od svojho detstva sa venoval hre na klavíri. Po ukončení strednej školy elektrotechnickej sa rozhodol rošíriť obzor  a pokračoval v štúdiu na konzervatóriu v Košiciach. Odtiaľ jeho cesta viedla rovno na vysokú školu Muzických umení v Bratislave, kde sa stal žiakom klavíra v odbore hudobné umenie v triede I. Černickej. Majstrovstvo komornej hry získal zasa u J. Podhoranského. 

Aktívny bol aj vo svojom voľnom čase, pričom bol členom komorného zoskupenia GEMME, ktorý viedol známy talianský klavirista Enrico Pompiliny špecificky zameraný  na  interpretáciu klavírnych skladieb a transkripciu pre 8 rúk. Svoju študentskú aktivitu využíval aj poznávaním ľudovej piesne a ich špecifík ako korepetítor v Lúčnici. Okrem toho sa stal členom hot -jazzového orchestra Bratislava Hot Serenades, kde pôsobí až do súčasnosti. 

Majstrovstvo hry na klávesové nástroje nadobúdal v Slovenskej Filharmónii Bratislava a Štátnej Filharmónii Košice. 

Svoje umenie odovzdáva ako pedagóg klavíra na Konzervatóriu Timonová 2 v Košiciach, pričom aktívne spolupracuje s Hudobnou spoločnosťou Hemerkovcov pri uvádzaní novej  klavírnej tvorby a prezentuje sa aj na festivalových podujatiach. 


PKT/PCT




Komentáre